Міні-музей в дошкільних закладах

2014-09-26

В дошкільних закладах району створено систему музейних осередків, а саме: музейні кімнати, музейні куточки, виставки музейних експонатів, міні-музеї, тощо. В дошкільному закладі с. Варі створено музейну кімнату (етнографічна тематика), в дитячому садку с. Гать – музейну кімнату «Народна творчість», у ДНЗ с. Свобода – музей природи, в дошкільному закладі с. Косонь створено музей - куточок іграшок.

Створення міні-музеїв у дитсадку – важлива складова реалізації принципів музейної педагогіки, що забезпечує умови для безпосереднього залучення їх до світу культури. Міні-музеї – це осередки, що оформлені відповідно до певної теми і можуть містити, окрім „музейних експонатів”, дитячі роботи.

У Варівському ДНЗ обрано профіль, за яким буде працює музейна експозиція - етнографічний. У музеї є багато цікавих експонатів: керамічні іграшки, прикрашені розписами (коники, пташки, поросята, баранці), іграшковий глиняний посуд (горщики, глечики, тарілочки, монетки, куманці), керамічні ляльки, писанки. Нещодавно у дошкільному закладі були колеги з Румунії. Для них колектив підготував експозицію міні музею іграшки.

Кiлькiсть переглядiв: 505