• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На Берегівщині розіграли «Кубок Федерації»

На Берегівщині розіграли «Кубок Федерації»

2013-12-03

/Files/images/dlya_roboti/13_12_01_deda_badalo_3_1 075.jpg

Цими вихідними завершився перший за ліком футбольний турнір «Кубок Федерації» Берегівського району, який тривав більше місяця. Нагадаємо, що по завершенню чемпіонату району федерація футболу запропонувала командам провести новий футбольний турнір. Ідея турніру полягає в тому, щоб команди мали змогу з користю для себе використати перехідний період між сезонами. Формула «Кубка Федерації» обрана на зразок Зимивого кубку, коли команди розбиті по зонам виявляють переможців, які проходять в наступний етап і надалі за олімпійською системою продовжують боротьбу. Добре відомо що в командах вищої ліги дозволяється участь в чемпіонаті пятьом футболістам із-за меж району. В майбутньому стоїть задача зменшити кількість так званих «легіонерів». Тому командам було запропоновано залучати до ігор перспективну молодь, яка в чемпіонаті не мала змогу показати себе в іграх за дорослі команди, а як показала правтика окремі команди, такі як ФК «Дийда», ФК «Ремети» та ряд інших зуміли на протязі сезону поетапно вводити в ігри за дорослих талановиту молодь. Звичайно в період чемпіонату це ризиковано, тому що перед командами стоять турнірні задачі. Цей турнір саме давав змогу вирішити задачі росту перспективної талановитої молоді, перевірки резерву. Участь у турнірі футболістів з -за меж району була заборонена.
Заявки на участь у турнірі подали десять команд, які були розбиті на дві зони, одна в селі Гать, друга в селі Геча. Перед початком турніру серед футбольних фахівців жваво обговорювались перспективи команд в даному турнірі. Адже більшість команд покладалися на своїх вихованців. На футбольні поля вийшли команди ФК «Артос» Гать, ФК «Запсонь», ФК «Мала Бийгань», ФК «Попово», ФК «Геча», ФК «Бене», ФК «Четфорлво», ФК «Дийда» насамперед це футбольні клуьи, які не ставлять турнірних задач, а думають про перспективу. Відомо, що лідери останніх двох чемпіонатів ФК «Фенікс» Бадалово та ФК «Велика Бийгань» захищали кольори берегівщини в іграх Ліги Чемпіонів Закарпаття, але керівництво команд вирішило залучити до ігор «Кубку Федерації» свої юнацькі склади, що черговий раз доводить про серйозні наміри цих команд розвитку футболу у своїх населених пунктах. Як показали результати турніру, футбольне господарство у цих селах ведеться на найвищому рівні. Доказом цьому стало те що другі склади зуміли переграти ряд лідерів першої районної ліги і подолати груповий етап.
За результатами групового етапу команди, які посіли перше та друге місце вийшли до півфіналу, в якому зустрілисяФК «Артос» Гать – ФК «Фенікс» Бадалово та ФК «Дийда» - ФК «В.Бийгань». Вихід до півфіналу бадалівців та великобийганців став сенсацією, але продовження стало ще цікавішим. У півфінальних іграх команда з Дийди доволі легко пермогла великобийганців з рахунком 3:0 і вийшла до фіналу. Сенсаційним для багатьох вболівальників виявився результат другого півфіналу в якому « Артос» з Гаті поступився юнакам «Фенікса» в серії післяматчевих пенальті. Чергова сенсація? Але якщо проаналізувати роботу у Бадалові, то можна зробити певні висновки. Юнаки Бадалова під керівництвом Дєвзева Товта в пяте поспіль виграли першість району з футболу серед юнаків. Команда добре зіграна, добре організована, тактично грамотна, має хорошу фізичну підготовку, на протязі кількох років демонструє доволі зрілий і цікавий футбол. Що говорить, що місцеві футбольні функціонери приділяють особливу увагу перспективній молоді, дбають про футбольне майбутнє свого села.
А в неділю у фінальній грі на стадіоні села Гать відбувся фінал, в якому зустрілися ФК «Дийда та ФК «Фенікс» Бадалово. Поставало питання: - «Чи зможуть юні бадалівці створити чергову сенсацію?» Початок матчу цілком був за бадалівськими юнаками. Вже на 40-й секунді вони зуміли вийти вперед. Норберт Фодор, взявши гру на себе обійшов декілька суперників і наніс потужній удар з метрів 20-ти. «Шкіряний» потрапив прямо в дев’ятку воріт «Дийди». Такого підопічні Іштвана Гіді не чекали, адже у груповому етапі вони впевнено здолали суперника з великим рахунком. Юнаки «Феніксу» не зупинилися, а почали давити на суперника ще дужче. Деякий час гравці дийдівської команди мали оборонятися всіма десятьма польовими гравцями, але ближче середини тайму гра вирівнялась. «Дийдівці» почали створювати небезпечні моменти біля воріт бадалівців. На 27 хв. матчу Віктор Парада мав чудову нагоду відзначитись, але його удар впритул потягнув юний голкіпер «Феніксу». До кінця першого тайму обидві команди грали в дуже відкритий футбол, проте реальної нагоди відзначитись не було у жодної.
На другу половину футбольні колективи вийшли у бойовому настрої. Юні підопічні Дьевзева Товта одразу ж притисли ФК «Дийду» до власних воріт. Гостріше і активніше працювали з м’ячем саме юнаки. Вони намагалися грати спираючись більше в пас. І, звичайно, на полі було видно, що бадалівці переважають фізично своїх суперників. Проте не завжди молодість перемагає досвід. За десять хвилин до завершення футболісти «Дийди» зуміли створити результативну атаку. Дюло Ващак навісив у карний майданчик бадалівців м’яч на Віктора Параду, той скинув на Іштвана Головача, а останній розстріляв ворота з близької відстані. Нічийний результат грав більше на дийдівців. Вони відразу «повалили» вперед. І вже на 63 хв. матчу Іштван Головач заробив на собі пенальті. Реалізував одинадцяти метровий Шандо Антал, вивівши ФК «Дийда» вперед. Останні п’ять хвилин вже проходили під диктовку саме дийдівців. Гравець «Феніксу» Шандор Сині заробив собі дві жовті картки за дві хвилини, що повністю зупинило і так безсильних гравців Бадалова. Футболісти з Дийди цим скористалися і увінчали мінімальну перемогу в більш солідну. Іштван Головач, скориставшись помилками захисту «Феніксу», оформив на свій рахунок дубль, поставивши крапку у матчі – 3:1 на користь ФК «Дийди».
Церемонію нагородження проводили голова БРФФ Олександр Чегіль, голова Берегівської РДА Володимир Гулянич та голова райради Юрій Кноблох. Команди були відзначені грамотами та медалями, а чемпіон Кубку Федерації ФК «Дийда» отримав красень-кубок.

Кiлькiсть переглядiв: 245